diumenge, 30 de novembre del 2008

Tast de vins

Després del viatge per terres vinícoles tocava tastar alguns dels vins que havíem comprat. I dissabte al vespre va arribar l'ocasió. Vam obrir cinc vins, tres de negres i dos de blancs:

Els negres:
  • Nogal: celler Pago de los Capellanes. Ribera del Duero. Anyada 2004. 31 euros. Fruita molt madura, tabac que al cap d'una estona esdevé quasi cendrer. Excessivament astringent. Potser li calia un temps més a l'ampolla.
  • Ysios Reserva Edición Limitada: celler Ysios. Rioja. Anyada 2002. 40 euros. Caràcter llaminer, sense evolució notable. A la boca suau i untuós.
  • Arzuaga Gran Reserva: celler Arzuaga Navarro. Ribera del Duero. Anyada 1996. 56 euros. Sorprenent. Fins que no s'obra desprèn aromes molt fortes, que poden ser desagradables. Després de 2 hores d'estar al decantador apareixen aromes de pa torrat. A la boca és dolcet i suau amb un punt amarg al postgust, i sorprèn la diferència entre l'aroma salvatge i la suavitat del vi a la boca.
Els blancs:
  • Viña Tondonia Gran Reserva: celler R. López de Heredia. Rioja. Anyada 1987. 51 euros. Groc daurat, molt llaminer i dolç, sembla moscatell. A la boca, suau i vellutat.
  • Pirineos Gewürztraminer: celler Pirineos. Somontano. Anyada 2007. 9 euros aprox. Apareixen notes d'almíbars i litxi. A la boca és dolç, semblant al raïm, amb postgust llarg.
Tots els vins van ser interessants, molt diferents entre ells i tots ens van sorprendre en algun aspecte. Tot seguit vam acabar de passar una agradable vetllada amb el pa amb tomàquet i embotits, pastís de préssec i per acabar una copa de whisky Glengoyne 17 anys. Una bona manera d'acabar el mes.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Lo teu és el pa amb tomàquet i embotits, eh?

Per no dir res de com feu anar el mam.

Bé, l'article és bastant interessant i té més substància que alguns d'anteriors.

Millores en qualitat però la quantitat és molt minsa.

Ànims!