dilluns, 16 de març del 2009

Al cap de 6 mesos, la bici ha vist el sol!

Doncs sí! He tardat 6 mesos a tornar a agafar la bici. Serà que el Panxusfortus va passar factura (i no precisament per la duresa física de la cursa!), o pel mal temps, per la manca de temps i una mica de mandra també, que la Kona s'ha estat quasi bé 6 mesos tancada al garatge sense sortir. Però aquest cap de setmana, amb l'arribada del bon temps i de les temperatures agradables he fet un parell de sortides, això sí, suaus que el meu estat de forma encara és arrodonit, i no vull dir que estigui en forma, sinó que faig referència a la generosa línia de la felicitat que presenta la meva panxa. Les dues sortides van ser:
  • De Sant Joan fins a la collada de Santigosa per la carretera i un cop a dalt, vaig girar a la dreta i vaig passar per la carretera vella fins a Can Barraca, tot seguit vaig pujar a buscar la carretera i de nou cap a Sant Joan. Total: 18 km.
  • Ruta número 4 del Centre Btt. Sortida del parc de l'Estació, en direcció a Ogassa. La ruta passa per la Ruta del Ferro fins a l'Estació de Toralles però el cap de setmana és recomanable no passar-hi per culpa de les famílies i grups que l'envaeixen, i que no saben que cal posar-se en fila quan es creuen amb d'altres ciclistes. Per no trobar-me aquests indesitjables vaig anar seguint la carretera fins el trencant de la casa de colònies de Cabàlies i tot seguit, vaig seguir la pista que s'enfila fins la casa de turisme rural del Muig, per baixar cap a la Colònia Llaudet per la Sala del Muig i després agafar el sender GR-1 cap a la Batllia el Janpere i cap a Sant Joan. Total: 12 km.
Ara bé, no tot ha estat esport. Per no trencar amb la tradició, hi ha hagut bon tiberi. Dissabte tast de vins a casa d'en David. Un Museum Real Reserva de l'any 1999 de la D.O. de Cigales i un Miguel Merino de l'any 2000 de la Rioja. El primer, tenint en compte els seus anys, aguantava prou bé. Pel que fa al segon, no sabem què els ha passat a aquests vins, però amb questió de pocs mesos s'han enrarit. Vam acompanyar el tast amb uns canelons i unes croquetes de pollastre. I el diumenge, a dinar a les Feixes. Com sempre, genial. Pica-pica amb xoriço, formatge a la brasa i empanada i, de segon plat, una super entraña al punt. De postres, trufes amb conyac. I el vi, un malbec de Navarro Correas de l'any 2006, genuí argentí. Sobretaula amb ratafia, agradable conversa i passejada relaxant per la collada de Santigosa. Un cap de setmana complet!

Podeu descarregar-vos les rutes del Centre Btt des d'aquest enllaç: Rutes Btt Ripollès