dilluns, 2 de març del 2009

Tast de vins

Dissabte va tocar una nova edició d'un tast de vins. En aquesta ocasió van ser 3 vins:

Cims de Porrera Clàssic, Cooperativa Agrícola de Porrera. D.O. Priorat. Anyada: 2004. Garnatxa i Carinyena. 18 mesos de criança en bóta. Preu: 37 euros.
  • Anàlisi visual: color entre vermell sang i cirera picota, més aviat clar. Rivet vermell i molt aquós. Intensitat mitjana. Clar, brillant. Llàgrima fluïda i abundant.
  • Anàlisi olfactiu: agradable i sensible. Intensitat suficient. Fruita vermella com gerds, maduixa. Fumat, caramel, vainilla. Mineral (pissarra).
  • Anàlisi gustatiu: primera impressió plaent però justeta. Amarg molt suau. Molt poc astringent, gens consistent (líquid), planer i lleuger. Postgust llarg amarg i alcohòlic. Vi més interessant en nas que en boca.
El Vínculo. Paraje la Golosa, Gran reserva. Alejandro Fernández. D.O. La Mancha. Anyada: 2002. Tempranillo. 24 mesos de criança en bóta. Preu: 20 euros.
  • Anàlisi visual: color vermell sang molt fosc. Rivet vermell granatós. Intens, fosc, brillant. Partícules en suspensió. Molt llàgrima densa. Taca la copa.
  • Anàlisi olfactiu: caràcter global agradable i sensible. Intensitat suficient. Fruita madura, mel, mantega, plàtan. Fusta, tabac, pebre molt suau.
  • Anàlisi gustatiu: primera impressió agradable. Àcid amb final amarg. Molt aspre. Molt astringent, consistent, vellutat. Postgust llarg i aspre.
Miguel Merino Reserva, Bodegas Miguel Merino. D.O.C. Rioja. Anyada: 2000. Tempranillo i 5 % graciano. 28 mesos de criança en bóta. Preu: 16 euros.
  • Anàlisi visual: color teula, rivet vermell ataronjat. Pàl·lid, clar. Poca llàgrima i densa.
  • Anàlisi olfactiu: caràcter global sensible. Intensitat feble. Fruita madura, fumat motl suau. Apareix una olor desagradable com de matèria orgànica.
  • Anàlisi gustatiu: agradable però molt suau. Equilibrat i una mica, molt poca, astringència. Lleuger i postgust curt i suau.
Com sempre en aquestes ocasions, vam fer el tast de vins abans de sopar. Cal dir, que en compte del Cims de Porrera teníem preparat un altre vi, un Scala Dei Negre 2001 però el vam descartar perquè estava pràcticament mort. El tast ens va donar algunes sorpreses: el Cims de Porrera va resultar ser un vi més aviat apagadot, li faltava alguna cosa per sorprendre i era més interessant en nas que en boca. Pel que fa al vi de Miguel Merino, desprenia una olor desagradable, i és possible que aquesta ampolla no estigués en les millors condicions; caldrà provar-ne una altra per veure si va ser l'ampolla del tast en concret o que tots els vins d'aquest any ja estan passadets (cosa que no crec). El vi més interessant i arrodonit va ser el Vínculo, de la Mancha, una D.O. emergent que combinat amb el saber fer d'Alejandro Fernández (Tinto Pesquera) dóna com a resultat un vi bastant complet, malgrat l'astringència de la tempranillo.

Espero properament poder fer un altre tast comparatiu. De moment, caldrà esperar al tast del vi dels dijous i el de la calçotada, que aquest si més no, serà espectaculaaar (com diria en polonio del poble veí).