dimecres, 17 de setembre del 2008

Festa Major












S'ha acabat la Festa Major'08. Va començar dimecres a la nit i va durar fins ahir dimarts al vespre que es van fer els focs artificials. Han estat uns dies intensos, de no parar de menjar i beure, de dormir poc i fins i tot algun dia, gens... i m'ho he passat molt bé. Després de tres anys de ser fora de Sant Joan per la Festa Major, aquest any tenia ganes de quedar-me i gaudir de la festa. I ho he fet. Vull destacar el Panxus Fortus, una bicicletada de pes. Dissabte al matí, després d'haver dormit només tres hores, vam anar cap al passeig on vam ser pesats. Si no s'arribava a 90 kg et col·locaven uns sacs de "sorra" fins arribar-hi (això sí, era una sorra de molt bon portar, quasi com paper, je, je). I després cap a fer la ruta del ferro fins a Ripoll. Allà, una barreja (anís i vi negre, que no ho recomano) i cap amunt un altre cop. Pel camí sorpreses i algun punt d'avituallament (sucs i anís). I al parc de l'Estació, repartiment de premis, enguany amb en David com a nou Panxus Fortus i després, el més esperat: l'esmorzar. Amanida de tomàquet i ceba i després mongetes amb botifarra. Eren només quarts d'onze del matí però es van posar d'allò més bé. I després cafè i copa, i copa, i copa... i cap a ca l'Esteve i al PK2 a donar suport a la casa Damm. Al final del matí els carrers de la vila vella es feien estrets per anar amb bici! Dissabte no vaig dinar, però sacrificar un àpat va valdre la pena.

La resta de la festa major va ser més o menys com sol ser sempre: ball al pavelló amb grups que ho fan més o menys bé, ball de pabordes i finalment, dimarts a la tarda, la bogeria (que pels que no saben què és consisteix en una cercavila pels carrers mentre la gent tira aigua des dels balcons i finestres).

Per altra banda, la marató gastronòmica continua. Després dels sopars de la festa major, queda encara dijous i divendres. La marató ha tingut canvis perquè alguns dels restaurants on volíem anar no obrien determinats dies de la festa i hem hagut d'improvisar. Em sap greu no haver pogut actualitzar el document de la marató més sovint...


1 comentari:

Anònim ha dit...

Mira que ets cutre, a això en dius ruta gastronòmica? Jo en diria la ruta de los camioneros.
Pa amb tomàquet i vi amb gasosa?
Can peret i la Pizzeria patrocinen, o es que el pressupost no dona per més?
A veure si fas una ruta amb una mica més de planejament i sobretot, amb descripcions del servei i qualitat del menjar.
Vinga, que tú pots!