dimarts, 24 de febrer del 2009

Visita al Fòrum Gastronòmic Girona'09

Diumenge vam fer una escapadeta fins a Girona per visitar el Fòrum Gastronòic. Era la primera vegada que hi anava i em va sorprendre positivament. Vam arribar a mig matí i només entrar al recinte, en el primer estand, ja ens van oferir un gintònic. La cosa començava bé i prometia! Vam dir que hi passaríem més tard, que sense coixí pot fer mal. Tot seguit vam continuar la visita, vam veure l'estand de disseny de CBG, un dels patrocinadors i vam poder observar, en un altra expositor, uns aparells per fumar plats amb aromes diverses.
Arribada l'hora de dinar, ens vam dirigir a la plaça de la Independència, al Suhi La Riba. Vam menjar amanida d'algues, tempura de peix, fideus gruixuts, varietat de sushis dels quals no recordo el nom i ho vam acompanyar amb un Pere Ventura Chardonnay 2007, floral i fresc i, potser un pèl massa dolcet. A continuació, un cafè al Lapsus (on vaig recordar els esmorzars dels dijous i divendres dels últims tres mesos quan anava a treballar a Girona) i cap al Fòrum altra vegada. Només arribar vam anar directes cap al taller 1: Degustació de xocolates i vins de Malvàsia amb Josep M. Ribé, professor de l'Aula Chocovic, i Enric Bartra, enòleg; van ser molt interessants les explicacions sobre la xocolata i el tast d'algunes malvasies, de les que voldria destacar la de Banyalbufar (Mallorca) del celler Can Picó.
Després del tast vam continuar la nostra visita i les degustacions: una mica de pernil i llom ibèric, una copeta de Vínculo de Castilla la Mancha d'Alejandro Fernández i del Blanc fermentat en bóta del celler Oliveda. Per fer pair, gelats Mövenpick. I abans de marxar, calia anar al primer estand on teníem un gintònic pendent: ginebra Hendrik's, tònica (em sembla que era Fever-Tree), un tall de cogombre i un pètal de rosa. Boníssim! L'any que ve, repetirem (el gintònic espero repetir-lo abans...)