dilluns, 4 de maig del 2009

Caminada i sortida amb veler

El divendres va tenir lloc la tradicional Caminada Popular de l'1 de maig que organitza des de fa 20 anys la Unió Excursionista de Sant Joan. En aquesta edició el recorregut seguia en bona part el sender de les 4 ermites, tot i que es feia en el sentit contrari a l'habitual i hi havia alguns trams diferents. A les 8 del matí vam pujar a l'autocar que ens va portar fins a la Cooperativa Agrícola i allà ja vam enfilar a peu cap a Santa Magdalena de Perella, Sant Ponç d'Aulines, Santa Llúcia de Puigmal i Sant Antoni. En total, vam fer 24,6 quilòmetres. A cada ermita, tret de la primera, hi havia un avituallament i a Santa Llúcia, l'esmorzar, que va consistir en pa amb tomàquet, embotit, llonganisseta, botifarra, cansalada... Vam arribar a Sant Joan a quarts de quatre de la tarda, plens de fang i vermellets pel sol. El dia va acompanyar i, el fang també, com es pot veure a les fotos.

Si el divendres havíem fet muntanya, el dissabte tocava anar a marina. A dos quarts de vuit del matí marxàvem cap al port de Palamós, on ens esperava un veler de 12 metres d'eslora. De camí, però, rebem una trucada d'en Mia, el patró, que ens comunica que fa molt vent i no podem sortir. Collons! Ja és mala sort!. De totes maneres, vam arribar-nos fins a Palamós per veure el veler i parlar amb en Mia. Ens va dir, que possiblement a la tarda el temps milloraria. Així que, vam anar a donar un vol a Calonge i després a Platja d'Aro. Al migdia, ens va trucar en Mia i ens diu que si volem, a les quatre podem sortir amb el veler. I tant! Ara mateix! Vam anar a dinar i cap a Palamós. A dos quarts de cinc, en Jordi, la Neus, la Meritxell, la Mercè, en David i un servidor, estàvem instal·lats al veler i a punt per salpar. Ens vam familiaritzar amb conceptes com proa, popa, babor, estribor, vela major i gènova, botavara, bitxer, bitxo... i vam poder portar el veler, hissar les veles... posar el veler gairebé en posició vertical... Va ser molt divertit i a punt per tornar-hi! Això sí, vam acabar el dia un altre cop ben vermellets.

Podeu veure les fotos i, el video que vam filmar, on a partir del minut 1:30 es veu com el veler navega molt inclinat; d'aquesta manera li vam posar més d'un cop, fins al punt d'arribar a mullar-nos. I en arribar al port, cap a sopar i a contemplar l'ambient que va generar la golejada del Barça al Madrid, i que també podeu veure en un vídeo al youtube.